ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ...
Γράφαμε στο προηγούμενο τεύχος μας για βαφτίσεις ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ από Πολιτικούς. Να όμως που τώρα πρέπει να γράψουμε και για βαφτίσεις ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ από κληρικούς και μάλιστα του ανωτάτου βαθμού όπως είναι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ο Β΄.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο Μακαριότατος –αυτός δεν είναι "Παναγιότατος" όπως ο Κωνσταντινουπόλεως– παραβιάζει ολοφάνερα τις διατάξεις της Καινής Διαθήκης και όλων των κανόνων περί βαπτίσματος, αφού δεν βυθίζει τον βαπτιζόμενο στο νερό, αλλά τον καταβρέχει από επάνω...
http://natapoume.pblogs.gr/ 2008/07/288202.html
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση ο νεοφώτιστος πρέπει να καταδύεται πλήρως στο ύδωρ (τριττή κατάδυση), ενώ η δι' επιχύσεως ή ραντίσματος βάπτιση αποτελεί κακοδοξία. Συνεπώς ο κ. Θεόδωρος, με την πράξη του αυτή παραβιάζει τη βιβλική και την Ορθόδοξη παράδοση, δίνει κακό παράδειγμα στους υφισταμένους του και το ποίμνιό του, και καταπατεί απροκάλυπτα τον λόγο του Θεού. Επειδή όμως είναι «Πάπας και Πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας (...) Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης» θα βρει κάποιο τρόπο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αφού εκείνος κρίνει τους άλλους και από κανέναν δεν κρίνεται... |
«Η λέξις «βαπτίζω», που χρησιμοποιεί το Ευαγγέλιο, δεν σημαίνει ραντίζω ή περιχύνω, αλλά βυθίζω, βουτώ. Εξ άλλου και τα αρχαία «Βαπτιστήρια», πού έχει ανακαλύψει η Αρχαιολογία, φανερώνουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί εβαπτίζοντο, όπως βαπτιζόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι».
ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ, Εκδ. «Ο ΣΩΤΗΡ», 1997»
ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;
Η “ταπεινότης” του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου είναι προφανής, αρκεί να τον συγκρίνει κανείς με την εικόνα του ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ που φαίνεται στο παρασκήνιο.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έχει τρία αυτοκρατορικά προνόμια που του παραχώρησε το 478 ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ζήνων, (1) να υπογράφει με κόκκινο μελάνι, (2) να φέρει κατά τις ακολουθίες πορφυρό μανδύα και (3) να κρατεί αυτοκρατορικό σκήπτρο αντί ποιμαντορικής ράβδου.
Σίγουρα κάποιον αντιγράφει ο κ. Χρυσόστομος, όχι όμως τον ταπεινό Ιησού που δίδαξε : «Οι άρχοντες των εθνών κατακυριεύουσιν αυτά και οι μεγάλοι κατεξουσιάζουσιν αυτά. Ούτως όμως δεν θέλει είσθαι εν υμίν, αλλ' όστις θέλει να γείνη μέγας εν υμίν, ας ήναι υπηρέτης υμών, και όστις θέλη να ήναι πρώτος εν υμίν, ας ήναι δούλος υμών· καθώς ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε διά να υπηρετηθή, αλλά διά να υπηρετήση και να δώση την ζωήν αυτού λύτρον αντί πολλών» (Ματθ. 20/κ/25-28).
Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ...
Mε αφορμή τη συζήτηση για την καύση των νεκρών αντιγράφουμε από το ιστολόγιο Press-gr.blogspot.com κείμενο με υπογραφή "gianniotis.gr", χάρη των αναγνωστών του «Τ»:
«Οργίζεσαι πραγματικά όταν ακούς τους ρασοφόρους να μιλάνε για το άψυχο σώμα του νεκρού. Έχει τον προορισμό του λένε, σύμφωνα με τα της εκκλησίας οριζόμενα. Τι εννοούνε άραγε με αυτό; Ότι μαζί με την ψυχή του νεκρού, πάει και το σώμα του στην κόλαση ή στον παράδεισο. Δεν είδα όμως ποτέ να δείχνουν ανάλογη ευαισθησία για τα άψυχα σώματα που μένουν στα ψυγεία επί μήνες, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς γι' αυτά. Ε... βέβαια!!! Αυτό το σώμα δεν έχει προορισμό, και επομένως ούτε οικονομικό όφελος.
Κύριοι παπάδες και δεσποτάδες, μήπως η επί μακρόν παραμονή ενός νεκρού μέσα στα ψυγεία, μπορεί να θεωρηθεί και ως περιύβριση νεκρού; Για σκεφθείτε το λίγο, και αφήστε τα δήθεν ...χριστιανικά κ.λ.π. βαρύγδουπα επί του θέματος της ταφής, κατά τα δικά σας και όχι της θρησκείας οριζόμενα.
Όλα αυτά τα λέω, με δεδομένο ότι είμαι Χριστιανός ορθόδοξος και ...λαδοβαπτισμένος. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο.»
Σχόλια περιττεύουν... Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι. |
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ...Mεγάλη συζήτηση για το ταξίδι του κ. Βαρθολομαίου στο Κίεβο για τα 1020 χρόνια από τον "εκχριστιανισμό" των Ρώσων. Αναφερόμενη ωστόσο η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» έγραψε τα παρακάτω διαφωτιστικά...
Και οι μεν σχέσεις των ομοδόξων Ελλάδας, Ουκρανίας και Ρωσίας δεν διαταράχθηκαν, όμως οι επίσης ομόδοξες Ορθόδοξες χώρες Γεωργία και Ρωσία προτίμησαν να εμπλακούν σε μάχες με εκατοντάδες νεκρούς, ώστε χρειάστηκαν να τους ειρηνεύσουνοι οι "αλλόδοξοι" Ευρωπαίοι.
ΟΣΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ... ΚΑΙ ΘΥΜΙΑΤΟΥ...
Στην εφημερίδα «FREESUNDAY» (7-8-08) και με αφορμή διάφορες καταγγελίες αναφορικά με κτηματικές συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με πολιτικούς παράγοντες της χώρας, διαβάσαμε την εξής άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΖΑ κ. Ι. Δραγασάκη: «...το σκάνδαλο ...δεν είναι το μοναδικό. Ανάλογες με τη Μονή Βατοπεδίου διεκδικήσεις έχουν κι άλλες μονές και όχι μόνο του Αγίου Όρους. Η άνοδος της τιμής της γης έχει ανοίξει την όρεξη και η φορολογική ασυλία που έχουν εξασφαλίσει στα εκκλησιαστικά ιδρύματα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο διαπλοκής εκκλησιαστικών, οικονομικών και πολιτικών παραγόντων. Όπως φαίνεται, για το κέρδος δεν ισχύει κανένα άβατο και η οσμή του χρήματος αποδεικνύεται πιο δυνατή από τη μυρωδιά του θυμιατού.»
Για την υπόθεση των εκτάσεων που παραχώρησε το κράτος στη Μονή Βατοπεδίου και τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν, ήδη διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί το καθεστώς με το οποίο έγιναν οι μεταβιβάσεις και των ατόμων που μεσολάβησαν. Ως φαίνεται από τα παραπάνω, μάλλον δεν έχει δίκιο ο υπουργός κ. Βουλγαράκης όταν λέει πως «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Εμείς από καιρό μιλάμε για νόμους ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ.. |