Το παρόν τεύχος


Όπως διαμορφώθηκε εκ των πραγμάτων, το παρόν τεύχος μπορεί να ειπωθεί ότι είναι αφιερωμένο σε δύο βασικά θέματα που απασχολούν τα περισσότερα άρθρα του. Το πρώτο ασχολείται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι Άγιες Γραφές. Το δεύτερο αφορά πεπραγμένα εκκλησιών.

Στους καιρούς που ζούμε, δυστυχώς, υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: (α) Εκείνοι που δεν ασχολούνται καθόλου με το λόγο του Θεού, (β) Εκείνοι που ασχολούνται βαθιά με το λόγο του Θεού, και (γ) Εκείνοι που νομίζουν ότι ασχολούνται με το λόγο του Θεού.

Έτσι, και εξαιτίας περιστατικών της επικαιρότητας, τέσσερα άρθρα, με τίτλους: «Σου το είπε ο Θεός;» «Εδάφια που χρησιμοποιούνται λάθος» «Έγινε “παρ’ εμού το πράγμα τούτο”;» και «Εσχατολογικές “ερμηνείες”...που αλλάζουν ανεύθυνα», εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις όπου η άγνοια, η αφέλεια και η επιπολαιότητα απέναντι στις Άγιες Γραφές, οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε λάθη που επηρεάζουν τη ζωή τους και τις σχέσεις του. Διαβάστε τα με ιδιαίτερη προσοχή και πιστεύουμε ότι θα ωφεληθείτε.

Το άλλο θέμα αφορά την κατάσταση της κρατικής υπηρεσίας που ονομάζεται “Ελλαδική Εκκλησία”, και όπου τόσα πολλά δυσάρεστα, φαιδρά αλλά και τραγικά συμβαίνουν –και στο εθνικό κέντρο και έξω από τα σύνορα– αρκετά για να απασχολούν μήνες τώρα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Σ’ αυτούς κυρίως αναφέρεται και το προφητικό χωρίο που υπάρχει στο εξώφυλλο του παρόντος τεύχους, όπου ο Θεός εξηγεί με ποιο τρόπο συμπεριφέρεται σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν την ασέβεια, την ανομία και το ψέμα κάτω από φουστάνια (όπως η αρχαία Ιερουσαλήμ) αλλά και ράσα (όπως οι σύγχρονοι ιεράρχες). |

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ